PRESKOČI NAVIGACIJO
Pepelka

Levstikova nagrada za življenjsko delo za izvirne knjižne ilustracije 2021: Alenka Sottler 

Redna cena:

22,98 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

JACOB (1785–1863) in WILHELM (1786–1859) GRIMM sta pred več kot dvesto leti zbrala nekaj več kot dvesto ljudskih pravljic in jih objavila v zbirki Otroške in hišne pravljice (1812). Grimmove pravljice že dolgo veljajo za najbolj znano in prevajano pravljično zbirko na svetu.

Med najbolj klasične in brezčasne zgodbe sodi tudi njuna različica Pepelke, ki je v neskrajšani obliki objavljena v tej slikanici. Akademska slikarka ALENKA SOTTLER (1958) je ena najboljših slovenskih ilustratork in tudi mednarodno uveljavljena. Za ilustracije Pepelke je prejela priznanje Hinka Smrekarja, Levstikovo nagrado in zlato jabolko v Bratislavi. Je prejemnica številnih nagrad (prejela je tudi zlato medaljo Združenja ameriških ilustratorjev). V letu 2021 je za svoj izjemen opus prejela Levstikovo nagrado za življenjsko delo.

Podrobnosti

EAN 9788611159867
ISBN 8611159861

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.