PRESKOČI NAVIGACIJO
V vseh poslovalnicah DZS d.d. lahko unovčite BON 21 za nakup delovnih zvezkov, učbenikov in knjig. Za več informacij kliknite Tukaj.
Kultura govorjene in zapisane besede ali retorika za današnjo rabo

Priročnik, ki je v prvi vrsti namenjen gimnazijskim učiteljem in njihovim dijakom, želi biti koristno dopolnilo učbeniške literature za pouk materinščine v srednji šoli, zlasti v gimnaziji. Osredotoča se na predstavitev štirih osnovnih komunikacijskih dejavnosti, na katerih temelji tudi veljavni učni načrt, to so poslušanje, govorjenje, branje in pisanje. Njihovo obravnavo nadgrajuje s poglavjema o prepričevanju ter o kritičnem presojanju besedno in nebesedno oblikovanih sporočil. Ponuja pomoč pri praktičnem delu v razredu, saj so teoretični opisi smiselno nadgrajeni s številnimi vajami, ki naj bi jih v razredu (ali posamični uporabnik tudi zunaj njega) izvedli kot govorne nastope. Zaradi pomena, ki ga imajo v sodobnem svetu različne oblike komunikacije, predvideva postopno urjenje veščin javnega nastopanja, hkrati pa razumevanje retorike za današnjo rabo širi tudi v zasebne položaje, kjer je enako pomembno, da smo pozorni, vešči in predvsem zavestni uporabniki besede svoje materinščine.

 

Redna cena:

15,02 €
 * Košarica ni na voljo, ker artikel ni dobavljiv.

Podrobnosti

EAN 9788634140040
Datum izdaje 03.10.2006
Število strani 144
Specifikacija 19x27x0,9
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor MARC DARINKA, TORKAR-PAPEŽ KATARINA
ISBN 8634140040

Mnenja uporabnikov

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.