PRESKOČI NAVIGACIJO
Vreme in podnebje v gorah

Priročnik o vremenu in podnebju v gorah so napisali meteorologi in ljubitelji gora z bogatimi planinskimi izkušnjami. Tako smo dobili praktično naravnano knjigo z opisi, nasveti in seveda razlagami vremenskih dogajanj. Saj šele če razumeš, potem dobro poznaš, in če dobro poznaš, tedaj se lahko primerno odločaš. V knjigi se zato ob opisih in razlagah ves čas vrstijo tudi opozorila: opazujte dogajanje okrog sebe, bodite pozorni na lokalne vremenske znake. Zato bo knjiga pozornemu bralcu lahko v veliko pomoč pri odločitvi za krajše ture, ko se vremenskim nevšečnostim lahko izognemo tudi v nestanovitnem vremenu. Zadnje poglavje pa je namenjeno podnebnim značilnostim gorstev po svetu, da laže izberemo najprimernejši čas za zahtevnejše vzpone.

Avtorji so na svoje ture jemali tudi fotoaparate, tako je večina fotografij njihovih. Besedilo pa spremljajo skice in diagrami, predvsem klimatski.

Poglavja v knjigi:

? Vremenske spremenljivke
? Vremenski pojavi
? Posebnosti našega gorskega vremena
? Snežna odeja, ledeniki in plazovi
? Napoved vremena za gore in ture
? Vreme in človekovo telo
? Podnebje v gorah in nižinah Slovenije
? Podnebja tujih gorstev

Redna cena:

14,99 €

Akcijska cena:

5,00 €

Prihranek:

9,99 €
Količina:
Dodaj v košarico
-67%

Podrobnosti

EAN 9788636506301
Specifikacija 0x0x0
ISBN 8636506301

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.