PRESKOČI NAVIGACIJO
Svet smo mi 8, učbenik

Učbenik je potrjen in usklajen z novim učnim načrtom.

Teme v učbeniku so razporejene v štiri sklope:

- Demokracija od blizu,
- Finance, delo in gospodarstvo,
- Slovenija, EU in svet,
- Svetovna skupnost.

Učbenik na jasen in razumljiv način izpostavlja teme, ki jih mora poznati vsak aktiven državljan. Vsebine učence spodbujajo h kritičnemu mišljenju.

Zasnova učbenika omogoča učiteljem veliko možnosti za izpeljavo pouka, učenci pa bodo v njem našli tudi razlago vseh neznanih pojmov.

Rdeča nit učbenika je ozaveščanje soodvisnosti, kar je osnova kvalitetne vzgoje za življenje v družbi. Iz ozaveščene soodvisnosti spontano sledi razumevanje potrebe po družbenih normah in pravilih ter pripravljenost za njihovo upoštevanje.

Redna cena:

12,50 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

dr. Miro Cerar, iz nagovora učenki in učencu

Verjetno si je vsebino in smisel predmetov, kot so matematika, slovenščina, fizika …, veliko lažje predstavljati kot predmeta, katerega ime je na prvi pogled tako dolgo in nejasno. A naj kar na hitro razblinim dvome o pomembnosti tega predmeta – brez poznavanja osnove državljanske in domovinske vzgoje in seveda etike naše družbeno življenje ni možno. Človek brez njih ne more biti uspešen v sodobni organizirani družbi. Bolj zgodaj kot se jih naučimo, manj napak bomo storili v življenju in manj priložnosti bo splavalo po vodi.

 

Podrobnosti

EAN 9789610205074
Datum ponatisa 01.06.2016
Datum izdaje 19.01.2015
Število strani 96
Vezava Broširano-rezkano
Specifikacija 29x20x0,3
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor MIRO CERAR
ISBN 9789610205074

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.