PRESKOČI NAVIGACIJO
Nanine pesmi

Knjižici je priložen glasbeni album Nane Milčinski

Franeta Milčinskega - Ježka je k pisanju osemnajstih iskrenih, prisrčnih pesmi spodbudilo rojstvo njegove vnukinje Nane. V njih s pretanjenostjo povezuje svetova dedka in vnukinje; dedek je otrokov vodnik skozi sence tega sveta in oznanjevalec njegovih čarov, vnukinja je dedkov igriv učitelj preprostih resnic. Ko se Ježek v stihih z vso toplino, kar je premore človeško srce, pogovarja s svojo Nano, za vedno ustvarja ljubečo povezanost, ne zgolj dedka in vnukinje, temveč tudi vseh življenj, ki počasi odhajajo s tega sveta, in tistih, ki vanj šele brstijo. Pesmi so postale sijajen slavospev otroštvu in važnosti otroškega duha v življenju slehernika.

Bralec v Naninih pesmih njihovega pisca spozna tudi kot pesnika za otroke in tako, retrospektivno, na novo odkriva tudi že znane Ježkove stvaritve. Prav za Nanine pesmi lahko z vso upravičenostjo rečemo, da niso le pesmi za otroke, ampak nič manj za odrasle. Izhajale so v reviji Otrok in družina, objavljene so bile tudi med Ježkovimi zbranimi pesmimi v zbirki Preprosta ljubezen založbe Sanje. Njihovo sporočilo in pesnikovo mojstrstvo v ravnanju z besedami si naposled zaslužijo samostojno objavo.

Na tem sončnem žarku lahko prisluhnite uglasbeni pesmi Poletni spomini v izvedbi Nane Milčinski.

Zvrhan koš ljubeznivih navihanosti, mesečevih solz, krotenja morja, zvonkega smeha na vrtiljaku ringaraja, čira-čarnih iger, sončnih kažipotov ter žlahtnega soka življenjskih resnic in modrosti se z Ježku lastnim iskrenjem prekopicuje po Naninih pesmih! Čudovito zbirko pesmi, ki predstavlja enkraten in neskončno dragocen del slovenske kulturno-umetniške dediščine, je legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist napisal za in o svoji vnukinji Nani. Še več: z Naninimi pesmimi se prvikrat zgodi, da zbirka Ježkovih pesmi doživi uglasbitev; s svetlim, božajočim glasom jih odpoje kar sama – sedaj odrasla – vnukinja Nana! Krušno popotnico ljubečega dedka svoji vnukinji je s samobitno, čudesno potezo čopiča v sliko izsanjala Mojca Fo.

Pozdravljen, ljubezni čar! Nanine pesmi, uglašene na struno preproste, a globoke čustvene topline, osončijo srce.
 

Redna cena:

24,95 €
Količina:
Dodaj v košarico
Čas dostave Na zalogi

Podrobnosti

EAN 9789612745721
Specifikacija 0x0x0
ISBN 9789612745721

Mnenja uporabnikov

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.