PRESKOČI NAVIGACIJO
Kruh z drožmi

Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh.

40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom! 

Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa? Seveda, kruh lahko zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo.

Tako so kruh pekli naši predniki, preden je na police prišel industrijski kvas, in danes je taka peka kruha znova izjemno priljubljena. Ne le zato, ker je kruh čudovito mehak s hrustljavo skorjico, ampak tudi laže prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši. In iz drožnega testa lahko spečemo vse, kar naredimo iz kvašenega: kruhe in pice, krofe, pogače in kolače, buhteljne in babke ... droži lahko dodamo celo v testo za palačinke!

V kuharski knjigi, ki je v resnici najpopolnejši slovenski priročnik za peko z drožmi, nas izkušena slovenska avtorica korak za korakom prepričljivo vodi pri pripravi droži, opozarja na najpogostejše napake in odgovarja na najpogostejša vprašanja. Knjigo popestri z osebnimi anekdotami in dodaja 40 odličnih in pestrih receptov, ki bodo hitro postali vaš najokusnejši hobi.

Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo bodo na svojih policah želeli vsi ljubitelji kruha. Nenazadnje je to prva slovenska knjiga o peki z drožmi.

Redna cena:

29,70 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9789616612692
Specifikacija 28x21x2,5
Avtor ĐURIĆ NATAŠA
ISBN 9789616612692

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.