PRESKOČI NAVIGACIJO
V vseh poslovalnicah DZS d.d. lahko unovčite BON 21 za nakup delovnih zvezkov, učbenikov in knjig. Za več informacij kliknite Tukaj.
Življenje je srhljiva pravljica

Življenje je srhljiva pravljica je večplastno besedilo, nekakšen tri tirni roman. Sestavljen je iz vojnega dnevnika Ostijeve matere, ki je dragoceno in pretresljivo pričevanje, ki bo gotovo obveljalo za enega izmed pomembnejših dokumentov več kot tri leta obleganega Sarajeva. Ta, skupaj z Ostijevimi močnimi zgodbami, spomini in razlagami, dejansko tvori ‘srhljivo’; – ta pridevnik iz naslova je karseda utemeljen – podobo bosanske vojne in vzporednih dogajanj v drugih okoljih, vključno s slovenskim. Tretja razsežnost besedila, zelo natančni opisi Ostijeve bolezni, podeljujejo vojnim pismom oz. dnevnikom njegove matere ter njegovimi spomini na to obdobje dodatno eksistencialno zavest.

V prepletanju različnih elementov je to besedilo zelo zanimivo in inovativno; kljub temu da gre za stvarna dejstva in verodostojne dogodke, pa celota učinkuje romaneskno.

Gre za tretji mozaični biografski roman Josipa Ostija v neformalni trilogiji Vetrovna noč v Langenboichu (prva dva, Duhovi hiše Heinricha Bölla (Mladinska knjiga) in Pred zrcalom (Založba Pivec), sta izšla leta 2016 in 2017).

Redna cena:

14,90 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9789617026948
Specifikacija 0x0x0
ISBN 9789617026948

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.