PRESKOČI NAVIGACIJO
Preparati

Utemeljitelj biološko-dinamičnega gospodarjenja je filozof in znanstvenik dr. Rudolf Steiner (1861-1925). Metodo dela je predstavil 1924 na takoimenovanem Poljedelskem tečaju in postavil biološko-dinamične preparate kot njen osrednji dejavnik. Sledimo na kratko njegovi misli:
"… Kmetija je kot organizem, katerega organi so njive, travniki, sadovnjaki, rastline, živali, človek... V tem organizmu so biološkodinamični preparati kot celota nov organ kmetije ali vrta, ki s svojo celovitostjo preobrazbe sil, njihovim redom in povezovanjem daleč presega običajni pojem gnojenja. Organizem kmetije na določenih geoloških podlagah je del pokrajine in njenih eterskih danosti, je del planeta Zemlje z njenimi zemeljskimi silami. Nanj učinkuje kozmos s silami planetov našega osončja, ozvezdij zodiaka in silami, ki pritekajo iz globin kozmosa za temi. Teh energij sodobna znanost še ne zna meriti, kot ne zna izmeriti bolečine ali ljubezni. Toda te energije so in delujejo ..."

Zato dr. Steiner opozarja na slepo zaupanje le temu, kar znanost priporoča iz svojih omejenih možnosti zajemanja resničnosti meneč, da "človeštvo v bodočnosti ne bo imelo druge izbire, kot da se bo na novo lotilo preučevanja vseh temeljnih predpostavk bistva sveta, ali pa bosta tako narava kot človek prišla v degeneracijo in odmrla." Stanje in okoliščine v svetu že kažejo na resnost omenjenega opozorila.

Redna cena:

8,76 €
Količina:
Dodaj v košarico
Čas dostave Na zalogi

Podrobnosti

EAN 9789619246849
Specifikacija 21x14x0,3
Avtor VRHUNC META
ISBN 9789619246849

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.