PRESKOČI NAVIGACIJO
Potovanje besed 1, učbenik

Tudi učbeniki za triletne šole sledijo zahtevam po prenovi pouka književnosti. Med najpomembnejšimi izobraževalnimi cilji je povezava med književnostjo in sporočanjem, opazovanje umetnostnega in neumetnostnega besedila, sposobnost razumevanja in tvorjenja različnih vrst besedil, izražanje doživetij, stališč in sodb o prebranem itd. Zato besedila v prvih dveh letih niso razvrščena po literarnozgodovinskem, temveč po recepcijskem načelu, hkrati pa so uresničene povezave z jezikovnim poukom.

 

Redna cena:

9,32 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

Literarne prvine so razvrščene po zahtevnosti, težavnostna stopnja posameznih snovnih elementov in nalog je posebej označena. V tretjem letniku so umetnostna besedila umeščena v literarna obdobja, ki so predstavljena s svojimi literarnozgodovinskimi značilnostmi, sintetično pa so v posebnem poglavju povzeti temeljni literarnoteoretski pojmi. Obravnavani avtorji, besedila in literarni pojavi so nazorno prikazani na časovnem traku, ki povzema učne vsebine treh let. Zaradi svoje liternozgodovinske zasnove in bogate slikovne opreme, ki ponazarja tudi likovne značilnosti posameznih obdobij, so učbeniki (zlasti za tretji razred) tudi koristni priročniki za pouk književnosti v štiriletnih programih.

 

Podrobnosti

EAN 9788634118513
Datum ponatisa 12.07.2007
Število strani 168
Specifikacija 29x21x1
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor JANA KVAS
ISBN 8634118517

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.