PRESKOČI NAVIGACIJO
Slovenska Klasika: 4: Dragotin Kette, Josip Murn

Dragotin Kette, po mnenju strokovnjakov "morda celo najbolj čisto ljubezenski slovenski pesnik", je v tej knjigi kot prvi predstavljen s svojo edino, šele po smrti izdano zbirko Pesmi ter z izborom kratkih besedil za otroke in mladino, ki vključuje Legendo o skopulji z nogavico, Pravljico o šivilji in škarjicah in pet basni.

 

Josip Murn Aleksandrov, krhki lirik, ki je do konca pel hvalnice slovenski zemlji in kmečkemu človeku, nastopa v nadaljevanju knjige s prav tako posmrtno izdano zbirko Pesmi in romance ter s še nekaterimi pesmimi in krajšimi pripovednimi spisi, kot so Romantična noč, Tri dni in tri noči ter Pripovedka o oblaku. Življenje in delo obeh pesnikov je posebej predstavljeno v informativnih spremnih besedah.

Redna cena:

25,50 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9788634123739
Datum izdaje 07.05.2001
Število strani 376
Specifikacija 21x13x2,4
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor DRAGOTIN KETTE
ISBN 8634123731

Mnenja uporabnikov

Dodatki za artikel

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.