PRESKOČI NAVIGACIJO
Zbirka Klasje: Menuet za kitaro

Roman iz zbirke Klasje je natisnjen z uvodno študijo Nade Barbarič; tehtna spremna beseda bo dijakom v veliko pomoč pri pripravi na maturitetni esej. Avtorica v uvodnem delu sistematično razčljenjuje značilnosti Zupanovega romana - zunanjo zgradbo, tematske prvine, prepletenost dvojnega dogajalnega prostora in časa, vlogo pripovedovalca in drugih pripovednih oseb v romanu, pripovedno perpektivo in slogovne značilnosti posameznih poglavij.

 

Redna cena:

14,44 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

Študija prevzema tudi pregled Zupanovega življenja in dela, ponuja kratko primerjavo s pripovednimi deli z vojno tematiko v slovenski in svetovni književnosti, vključuje nekatera mnenja oz. ocene literarnih strokovnjakov, z vprašanji in temami pa dodatno usmerja k pozornemu branju in literarnemu raziskovanju.

Podrobnosti

EAN 9788634124699
Datum ponatisa 02.12.2005
Datum izdaje 25.11.1999
Število strani 426
Specifikacija 20x12x2,2
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor VITOMIL ZUPAN
ISBN 863412469X

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.