PRESKOČI NAVIGACIJO
Slovenska Klasika: 6. letnik

Trije veliki mojsti peresa:

Dramatik ter pomembni zgodovinar in prevajalec Anton Tomaž Linhart, sijajni humorist, vzgojitelj in pravljičar. Po značaju je bil čuteča pesniška narava, hkrati pa ostroumen, kritičen mislec ... Bil je širokopotezen in human in je neizprosno preganjal nevednost, mračnjaštvo in predsodke. (Alfonz Gspan)

Županova Micka, Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Miss Jenny Love, pesmi, prevodi

Fran Miličinski, mojster humorja in satire. Vedro in sproščeno se je znal nasmejati tistemu, kar je bilo v resnici smešno. Bil pa je obenem globoko resen človek, ki je trezno in kritično gledal na politično, družbeno in kulturno življenje svojega časa ter z nejevoljo in bolestjo ugotavljal njegove napake. (Breda Slodnjak)

Muhoborci, Ptički brez gnezda, pravljice (Desetnica, Trdoglav in Marjetica, Poldrugi Martin)

Ivan Potrč, čuteči socialni realist. Kljub poudarku na objektivni epiki je Potrčevo pisateljevanje kot le malokatero zvesto tudi lastnim doživetjem in spoznanjem ... S kmečko tematiko, predvsem z romanom Na kmetih, se je njegovo pisateljsko delo tudi najvišje povzpelo. (Mitja Mejak)

Redna cena:

76,70 €

Spletna cena:

25,00 €

Prihranek:

51,70 €
Količina:
Dodaj v košarico
-67%

Podrobnosti

EAN 9788634130874
Datum izdaje 23.04.2003
Število strani 1232
Specifikacija 21x13x0,8
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor TOMAŽ LINHART
ISBN 8634130878

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.