PRESKOČI NAVIGACIJO
Zbirka Klasje: Antična poezija, trda vezava

V antologiji antične poezije so na več kot 300 straneh predstavljena najlepša pesniška dela stare Grčije in Rima od Homerja do Marciala. Že klasičnim prevodom umetnin iz druge polovice 20. stoletja se pridružujejo številni novi prispevki mlajše generacije klasičnih filologov, vsi pa skušajo antično pesniško umetnost posredovati sodobnosti v moderni literarni govorici. Antologijo uvaja obsežna razlaga dr. Marka Marinčiča, ki nagovarja najširše občinstvo in mu skuša na razumljiv način predstaviti antično pojmovanje poezije, razvoj antičnih pesniških zvrsti, liternozgodovinski trenutek posameznih pesnikov in njihovo mesto v kulturni zavesti novega veka. Knjiga je v trdi in broširani vezavi.

Prevod: Več prevajalcev

Redna cena:

17,44 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9788634137330
Datum izdaje 26.11.2002
Število strani 310
Specifikacija 21x13x1,8
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor KATUL
ISBN 8634137333

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.