PRESKOČI NAVIGACIJO
Slovenska Klasika: 7. letnik

Tudi 7. letnik zbirke SLOVENSKA KLASIKA vabi na zanimiv sprehod skozi slovensko književnost. Ustavil se ob še treh pomembnih mojstrih slovenske besede, med njimi prvič tudi pri ženski pisateljici.

VALENTIN VODNIK - preroditelj, pesnik in šolnik. Bil je ena najbolj vsestranskih osebnosti slovenske literature, vendar najpomembnejši za razvoj slovenske poezije. Velja za prvega slovenskega pesnika v pravem smislu. (Janko Kos)

Pesmi, basni pratike

ZOFKA KVEDER - naša prva poklicna pisateljica je od vsega začetka hodila po svetu z odprtimi očmi, s pogumom v srcu in z nepremagljivo nujo v sebi postaviti se po robu krivicam in slehernemu zasužnjevanju ter glasno izpovedovati svoja čustva in spoznanja. (Erna Muser)

Njeno življenje, novele

FRANCE BEVK - glasnik stisk primorskih rojakov. Veroval je v pravico slovenskega naroda do eksistence, v literaturo in v pomen kulture v slovenskem življenju. Temu je posvetil vse svoje življenje. (Josip Vidmar)

Kaplan Martin Čedermac, Ljudje pod Osojnikom

Redna cena:

76,70 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9788634137569
Datum izdaje 23.04.2004
Število strani 1016
Specifikacija 21x14x6,7
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor BEVK FRANCE
ISBN 8634137562

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.