PRESKOČI NAVIGACIJO
Zbirka Zgodovinsko klasje: Oblaki so rdeči

Prva svetovna vojna je z izbranimi različnimi krajšimi besedili pomembnih slovenskih pisateljev F.S. Finžgarja, P. Voranca, F. Bevka, I. Cankarja, H. Tume, F. Milčinskega in I. Matičiča, prikazana z različnih vidikov: tako boji na fronti (vzhodni in soški) kakor tudi dogajanje v zaledju: življenje civilnega prebivalstva (izgnancev, beguncev) in vojaštva (bolnišnice, ustrelitve upornikov).

Izbor: Iztok Ilich

Spremna beseda: dr. Petra Svoljšak in Janez J. Švajncer.

Redna cena:

7,20 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

Zbirka je namenjena širokemu krogu bralcev, ki jih zanimajo vprašanja preteklosti, predvsem pa učencem višjih razredov osnovnih šol in srednješolcem. Z izborom in primerno interpretacijo zanimivih tem spodbuja k samostojnejšemu raziskovanju in oblikovanju bolj kritičnega pogleda na minule čase.

Mikavne literarne obdelave zgodovinskih dogodkov ali obdobij dopolnjujejo izčrpne, vendar poljudno napisane spremne besede uglednih strokovnjakov.

Podrobnosti

EAN 9788634138160
Datum izdaje 23.09.2004
Število strani 224
Specifikacija 22x15x1,5
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Avtor PREŽIHOV VORANC
ISBN 863413816X

Mnenja uporabnikov

Dodatki za artikel

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.