PRESKOČI NAVIGACIJO
Zbirka Klasje: Burka o jezičnem dohtarju

 Burka o jezičnem dohtarju, srednjeveška igra o prebrisanem advokatu Pathelinu, je prvič izšla v slovenskem prevodu in priredbi leta 1934 ter tokrat znova v izdaji Klasja. Klljub oddaljenemu času nastanka (in poznemu prevodu) ni izgubila svojega čara, saj tudi modernega bralca pritegne v čas srednjeveškega življenja. Podrobneje se srednjeveške kulture in miselnosti dotakne avtor spremne besede Miha Pintarič, ki razkriva vlogo umetnosti v srednjeveški miselnosti, značilnosti srednjeveškega gledališča, religiozne in posvetne dramatike in tipičnih dramskih vrst, kot so mirakli, misteriji, moralitete, burke idr. Podrobneje razčljenjuje nastanek, uprizoritve, notranjo in zunanjo zgradbo Burke o jezičnem dohtarju ter vplive na poznejšo dramatiko.

Prevedla in priredila Kristina Brenkova in Emil Smasek.

Spremna beseda Miha Pintarič.

Redna cena:

12,10 €

Spletna cena:

8,20 €

Prihranek:

3,90 €
Količina:
Dodaj v košarico
-32%

Podrobnosti

EAN 9788634138320
Datum izdaje 06.12.2004
Število strani 136
Specifikacija 13x20x1,2
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Prevajalec KRISTINA BRENK
Avtor ANONIM
ISBN 8634138321

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.