PRESKOČI NAVIGACIJO
John lennon - Življenje, ljubezen in smrt

Življenje, ljubezen in smrt največjega rokovskega zvezdnika!

Redna cena:

29,99 €
Količina:
Dodaj v košarico

Predstavitev

O Beatlih in Johnu Lennonu obstaja nešteto knjig, a nobena ni takšna kot ta – tako celovita, tako analitična in hkrati tako osebna.

Ko je 8. decembra 1980 pozno zvečer odjeknila novica, da so v New Yorku hladnokrvno ustrelili najbolj priljubljenega rokovskega zvezdnika, se je za milijone ljudi svet prenehal vrteti.

Lesley-Ann Jones, priznana glasbena biografinja in novinarka, se je ob 40. obletnici njegove smrti lotila vznemirljivega raziskovanja, kdo je sploh bil John Lennon, eden od ‘slavne četverice’, ki je s svojim glasbenim in družbenim udejstvovanjem usodno zaznamoval svoj čas, njegove posledice pa čutimo še danes. Knjiga prinaša celovito podobo tega izjemnega glasbenika, opiše njegovo življenje, razjasni njegova razmerja z drugimi ljudmi, analizira njegovo nepričakovano smrt in predstavi glasbeno dediščino, ki nam jo je zapustil za vse večne čase.

Jonesova odkriva tančice ter sledi vzponom in padcem tako v njegovem poklicnem kot zasebnem življenju, zaradi katerih se je preselil v New York, kjer je padel pod streli tiste usodne zimske noči na ulici pred stanovanjskim kompleksom, v katerem je živel. S pomočjo lastnega raziskovanja, neobjavljenih fotografij in ekskluzivnih intervjujev z ljudmi, ki so Lennona najbolje poznali (prve žene Cynthie, prvorojenca Juliana, kolega Paula McCartneyja, ljubice May Pang, prijatelja Davida Bowieja …) išče odgovore, ki štirideset let po njegovi tragični smrti ponujajo celosten pogled na eno izmed največjih glasbenih legend vseh časov.

Podrobnosti

EAN 9789610046950
Specifikacija 3.5x16x22
Avtor JONES LESLEY-ANN
ISBN 9789610046950

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.