PRESKOČI NAVIGACIJO
Kralj na Betajnovi - matura 2020

Dramo Kralj na Betajnovi je Ivan Cankar napisal leta 1902, kmalu zatem, ko je v slovenščino prevedel Shakespearovega Hamleta. Temeljni dramski konflikt med vaškim mogotcem Kantorjem in obubožanim študentom Maksom Krncem je s številnimi sestavinami podoben motivu danskega kraljeviča, ki mora maščevati uboj svojega očeta. Še bolj pa so na nastanek drame vplivale takratne razmere na Slovenskem, ko so mogočni kmetje z goljufijami in na račun malih kmečkih ljudi še bolj obogateli in postajali kapitalisti. Pooseblja jih Kantor, ki hoče ob vedno večji ekonomski tudi politično moč. Na poti do svojega cilja pa je neusmiljen, trd in brezobziren. ...

Redna cena:

7,50 €
 * Košarica ni na voljo, ker artikel ni dobavljiv.

Podrobnosti

EAN 9789610128823
Specifikacija 18x12x1
Avtor IVAN CANKAR
ISBN 9789610128823

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.