PRESKOČI NAVIGACIJO
Zbirka Klasje: Julija ali nova Heloiza

Rousseaujev roman Julija ali Nova Heloiza vstopa na slovensko literarno področje v imenitnem prevodu Radojke Vrančič, in sicer kot izbor pisem, povzetem po francoski študijski izdaji. Izčrpna spremna beseda dr. Toneta Smoleta nas popelje v zgodovinske in literarne razmere v Franciji, predstavi znamenite francoske enciklopediste, razloži naslov romana glede na srednjeveško zgodbo o Abélardu in Heloizi ter poišče vplive pisemskega romana na evropsko literarno tradicijo.

Redna cena:

19,50 €

Spletna cena:

15,60 €

Prihranek:

3,90 €
Količina:
Dodaj v košarico
-20%

Predstavitev

Podrobneje osvetljuje pripovedne osebe in dogajanje, vpeto med sugestivne švicarske gore in kraje, katerih nasprotje je "peklensko mesto" Pariz. Predromantično Rousseaujevo navdušenje nad naravo in poudarjena čustvenost literarnih oseb napoveduje v literaturi novo obdobje ali - z besedami Katarine Bogataj Gradišnik: "Nova Heloiza je pripravila pot v romantiko kot manifest novodobne, nebrzdane subjektivnost. Odkrila je individuum in naravo ter povzdignila spontano čustvo in fantazijo nad razsvetljeni razum." Delo je umeščeno v nov gimnazijski učni načrt kot obvezno besedilo, dijakom, študentom in starejšim bralcem pa bo dragocena spodbuda pri razumevanju Rousseaujevih razsvetljenskih in romantičnih idej.

Podrobnosti

EAN 9789610200512
Datum izdaje 15.01.2009
Število strani 288
Specifikacija 13x20x2
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
Prevajalec RADOJKA VRANČIČ
ISBN 9789610200512

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.