PRESKOČI NAVIGACIJO
V vseh poslovalnicah DZS d.d. lahko unovčite BON 21 za nakup delovnih zvezkov, učbenikov in knjig. Za več informacij kliknite Tukaj.
Slovenija 2, učbenik

Učbenik je že četrti iz serije gimnazijskih regionalnogeografskih učbenikov, ki vsebinsko nadgrajujejo Občo geografijo. Skrbno načrtovana in ob pomoči učiteljev preverjena didaktična zasnova je podobna kot v učbeniku obče geografije. Gre za kombinacijo sistematičnosti in strukturnosti, nadgrajeno z izborom najaktualnejših vsebin s področja fizične in družbene geografije posameznih slovenskih pokrajin.
Učbenik Slovenija 2 je sistematičen in dokaj podroben prikaz slovenskih pokrajin, osnovanih na večinoma naravnogeografskih kriterijih. Posamezne pokrajine, kot so npr. Ljubljansko barje, Bela krajina, Koprsko gričevje ali pa Goričko, so prikazane v okviru petih osnovnih slovenskih makroregij – alpske, predalpske, obsredozemske, dinarskokraške in obpanonske. Na koncu knjige je pregled pokrajin slovenskega poselitvenega ozemlja v sosednjih državah. Pomembna novost učbenika je prvič v praksi uporabljena (naravnogeografska) členitev Slovenije, ki je sad skupnega dela dveh oddelkov za geografijo na univerzah v Ljubljani in Mariboru. Knjiga je bogato opremljena s fotografijami (številne so posnete iz zraka), različnimi kartografskimi prikazi in grafikoni.
Učna snov je usklajena s cilji učnega načrta in zahtevami mature. Učne vsebine so razporejene po skrbno pretehtanem zaporedju, ki omogoča, da dijak nikoli ne izgubi nujno potrebne rdeče niti. Na začetku učbenika je kratek uvod, ki nas seznani s pojmi pokrajina in regija ter s problematiko različnih regionalizacij. Pred obravnavo vsake makroregije je motivacijski uvod z napovednikom vsebine. Poleg osnovnega besedila so tri rubrike, grafično ločene od preostalega besedila: Primer prinaša najaktualnejše primere in probleme iz naše države; Zanimivosti in Za kanček več popestrita osnovno besedilo z različnimi zanimivostmi in tudi zahtevnejšo vsebino.

Redna cena:

16,50 €
 * Košarica ni na voljo, ker artikel ni dobavljiv.

Podrobnosti

EAN 9789612414269
Specifikacija 29x20x0,6
Založnik MODRIJAN ZALOŽBA D.O.O.
Avtor JURIJ SENEGAČNIK
ISBN 9789612414269

Mnenja uporabnikov

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.