PRESKOČI NAVIGACIJO
V vseh poslovalnicah DZS d.d. lahko unovčite BON 21 za nakup delovnih zvezkov, učbenikov in knjig. Za več informacij kliknite Tukaj.
Govorica jezika 4, učbenik

Učbeniški komplet Govorica jezika 4 je odlično nadomestilo dosedanjih jezikovnih priročnikov za maturo, saj premišljeno povzema in nadgrajuje snov prejšnjih treh letnikov, obsega izčrpne preglednice celotne srednješolske učne snovi, naloge za sistematično preverjanje znanja iz posameznih učnih sklopov in celovite razčlembe izhodiščnih besedil z rešitvami. Posebne oznake dijake opozarjajo na obravnavano snov v prejšnjih učbenikih in na povezavo s književnostjo ali drugimi predmeti. Učbeniški komplet priporočamo tudi dijakom nižjih letnikov za ponavljanje in utrjevanje znanja ter vsem, ki obiskujejo maturitetni tečaj, zelo uporaben pa bo tudi pri reševanju jezikovnih zadreg, s katerimi se utegnejo srečati pozneje v življenju.

Učbenik odlikujejo sistematičnost in preglednost, premišljen izbor izhodiščnih besedil ter izviren pristop pri obravnavi učne snovi. Obsega tri temeljna poglavja: Zgodovina slovenskega jezika, Slovenščina danes in Vrste besedil.

● Poglavja iz zgodovine slovenskega jezika prikazujejo rdečo nit razvoja slovenščine ter njene vloge in področja rabe v različnih obdobjih. Razlaga, ki upošteva najnovejša dognanja stroke, je izčrpna, a kljub temu razbremenjena podatkov. Na koncu poglavij je dodan časovni trak najpomembnejših del za zgodovino slovenskega jezika.

● Poglavja iz sodobne sociolingvistike dijake vzpodbujajo k razmisleku o današnjih vlogah slovenščine in njenih govorcih, o slovenskih zamejcih, zdomcih in izseljencih ter o pomenu jezikovne kulture in jezikovne politike za obstoj in razvoj slovenščine.

● Poglavja iz besediloslovja dijake vodijo prek vrst besedil od prvega do četrtega letnika, zahtevajo sintezo in poglobitev znanja, kritično sprejemanje in vrednotenje skrbno izbranih aktualnih besedil ter samostojno tvorjenje raznovrstnih besedil.
Vsi učbeniški kompleti Govorica jezika so namenjeni učenju slovenščine v gimnazijah in srednjih strokovnih šolah, učbeniki pa so pri Strokovnem svetu RS za splošno izobraževanje potrjeni po novem učnem načrtu.

Redna cena:

15,20 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9789612414641
Specifikacija 26x20x1
Založnik MODRIJAN ZALOŽBA D.O.O.
Avtor KARLA ZAJC-BERZELAK, AHAČIČ KOZMA
ISBN 9789612414641

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.