PRESKOČI NAVIGACIJO
V vseh poslovalnicah DZS d.d. lahko unovčite BON 21 za nakup delovnih zvezkov, učbenikov in knjig. Za več informacij kliknite Tukaj.
Od atoma do molekule, učbenik - IZDAJA 2012

Učbenik je popolnoma usklajen z novim učnim načrtom za kemijo.

Razdeljen je v šest poglavij
(I. KEMIJA JE SVET SNOVI; II. ATOM IN PERIODNI SISTEM ELEMENTOV; III. POVEZOVANJE DELCEV / GRADNIKOV; IV. KEMIJSKE REAKCIJE; V. ELEMENTI V PERIODNEM SISTEMU; VI. KISLINE, BAZE IN SOLI).

Poglavja so v enakem zaporedju kot so teme oz. vsebinski sklopi v novem učnem načrtu. Razdeljena so v 36 manjših tematskih sklopov, ki jih učenci lahko predelajo v nekaj urah šolskega dela. Vsebine, ki so v skladu z učnim načrtom opredeljena kot izbirna znanja, so posebej označene. Na koncu vsakega poglavja je povzetek obravnavane snovi, ki mu sledijo vprašanja za preverjanje in utrjevanje znanja. Skupaj je v učbeniku več kot 350 vprašanj in nalog. Na koncu učbenika je slovarček, ki vsebuje več kot 200 pojmov, s katerim si lahko učenci hitro pomagajo pri razumevanju pojmov; Na vsaki strani so posebej navedeni ključni pojmi. Pomembni pojmi in ugotovitve so predstavljeni v obliki vprašanj in dogovorov. Na zaključku vsakega tematskega sklopa so izpisana bistvena spoznanja. Večina besedila je urejena v dveh stolpcih; v glavnem stolpcu je razloženo bistvo obravnavane snovi, v stranskem stolpcu pa se nahajajo zanimivosti, opombe in večina slikovnega gradiva. Besedilo je napisano v preprostem in razumljivem jeziku, zahtevnejši pojmi pa so posebej razloženi. Posebna pozornost je namenjena povezovanju kemije z vsakdanjim življenjem. Velik poudarek je na vizualizaciji delcev. Mnoge snovi so predstavljene s krogličnimi oz. kalotnimi modeli. Precej je fotografij in drugega slikovnega gradiva. V učbeniku je kemija popestrena tudi z numizmatiko in filatelijo.

Redna cena:

12,90 €
Količina:
Dodaj v košarico

Podrobnosti

EAN 9789616746564
Specifikacija 28x20x0,8
Založnik JUTRO D.O.O. ZALOŽNIŠTVO IN
Avtor VEČ AVTORJEV
ISBN 9789616746564

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.