Kaj je pomembno pri izbiri barvic za osnovnošolca | B2C

Šola

Kaj je pomembno pri izbiri barvic za osnovnošolca

17. 07. 2023

Kaj je pomembno pri izbiri barvic za osnovnošolca

Izbira barvic za otroka v 1. triadi

Izbira barvic za otroka v 2. triadi

Izbira barvic za otroka v 3. triadi

 

Izbira barvic za otroka v 1. triadi

Pri izbiri barvic za prvo triado je pomembno upoštevati, da so otroci v tej starosti še vedno v fazi učenja in razvijanja motoričnih spretnosti. Tukaj je nekaj nasvetov:

1. Debelina barvic

Izberite debelejše barvice, ki bodo lažje za uporabo in bodo pomagale otrokom razviti boljši oprijem in nadzor nad barvanjem. Na splošno so debelejše barvice primerne za otroke, stare 6 - 7 let.

2. Število barvic

Pri izbiri seta barvic za prvo triado lahko izberete set, ki vsebuje med 12 in 24 barv. S setom barvic, ki vsebuje manj barv, se otroci osredotočijo na mešanje in kombiniranje barv, kar spodbuja njihovo ustvarjalnost in motorične spretnosti.

3. Kvaliteta barvic

Kvalitetne barvice bodo omogočile otrokom, da zlahka nanašajo barve na papir, in hkrati zagotavljajo svetle in bogate barve, ki bodo navdušile otrokovo domišljijo. Izbira kvalitetnih barvic tudi pomeni tudi preprečevane lomljenja. Pogosto se priporočajo barvice z debelo ovojnico, ki je bolj odporna na lomljenje in bo lažje zdržala nežne roke otrok.

 

Izbira barvic za otroka v 2. triadi

V tej starosti otroci običajno že razvijajo bolj zapletene risarske spretnosti, kot so mešanje barv, ustvarjanje senc in detajlov, zato izberite barvice, ki jim bodo to omogočile.

1. Debelina barvic

Pri izbiri barvic za otroka v drugi triadi je priporočljivo izbrati barvice z nekoliko tanjšo ovojnico kot pri barvicah za prvo triado. To bo otrokom omogočilo boljši nadzor nad barvicami in jim omogočilo, da jih lažje upravljajo, kar bo izboljšalo njihove motorične sposobnosti.

2. Število barvic

Pri izbiri barvic za otroka v drugi triadi lahko izberete set, ki vsebuje med 24 in 36 barv. Otroci v tej starosti že bolje razumejo različne odtenke in kombinacije barv ter so lahko bolj ustvarjalni z večjim številom barv.

3. Kvaliteta barvic

Izbira kakovostnih barvic še vedno ostaja pomembna, saj otroci v tej starosti še vedno razvijajo svoje motorične spretnosti. Kakovostne barvice bodo omogočile otroku, da ustvari bolj natančne in bogate barvne slike. Priporočljivo je, da izberete barvice, ki so dobro pigmentirane, kar pomeni, da imajo močne, svetle barve, ki se enakomerno nanašajo na papir.

DZS priporoča

Izbira barvic za otroka v 3. triadi

V tej starosti se otrokovi risarski spretnosti in sposobnosti običajno povečajo, zato boste morda želeli izbrati barvice, ki so bolj napredne od tistih, ki jih je uporabljal v prejšnjih razredih.

1. Debelina barvic

Pri izbiri barvic za otroka v tretji triadi je debelina barvice manj pomembna kot pri mlajših otrocih, saj imajo otroci v tej starosti že dovolj močne roke za držanje tudi tanjših barvic.

2. Število barvic

Pri izbiri števila barvic za otroka v tretji triadi je pomembno upoštevati, da se otrokove risarske sposobnosti in interes za risanje še vedno razvijajo. Zato lahko izberete set z več barvami, kot je set s 48-72 barvami, da omogočite otroku, da eksperimentira z različnimi barvami in odtenki.

2. Število barvic

Izberite kakovostne barvice, ki so bolj obstojne in odporne na lomljenje, da se izognete razočaranju otroka, če se barvice zlomijo ali izpadejo iz lesene ovojnice. Barvice s kakovostno leseno ovojnico in kakovostnimi svinčnikovimi vložki so običajno bolj trajne in zdržijo večjo količino risanja in barvanja.

Poiščite prave barvice za vašega osnovnošolca

Barvice

Barvice

Barvice - v setu

Barvice - v setu

Barvice - posamezne

Barvice - posamezne