Copati, copati, ... kako izbrati prave copate? | B2C

Šola

Copati, copati, ... kako izbrati prave copate?

13. 07. 2023

Copati, copati, ... kako izbrati prave copate?

Izbrati prave copate za otroka je pomembno za zagotovitev njegovega udobja, varnosti in zdravja. Tu je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri izbiri pravih copatov za vašega otroka:

Velikost

Najprej morate vedeti velikost otrokovega stopala, saj morajo biti copati dovolj veliki, da mu nudijo udobje in prostor za rast. Copati, ki so premajhni, lahko povzročijo bolečine in deformacije stopala. Za pomoč kako izmerite otrokovo stopalo si oglejte tu: Kako izbrati pravo velikost copat?

Udobnost

Poskrbite, da so copati dovolj udobni za vašega otroka. Lahko se odločite za copate z mehkimi notranjimi podlogami, oblazinjenimi vložki ali vložki za zmanjšanje trenja.

Materiali

Izberite copate, izdelane iz kakovostnih in zračnih materialov, ki bodo ohranili otrokove noge suhe in zdrave. Materiali, kot so usnje, platno ali sintetični materiali, so lahko primerni za otroške copate.

Podplat

Poskrbite, da imajo copati dober oprijem in podplat, ki je dovolj trpežen, da lahko zdrži otrokovo igro in gibanje. Nekateri čevlji imajo tudi dodatno zaščito za prste in pete, ki pomagajo preprečiti poškodbe.

Izbira motiva

Pri izbiri barve in oblik copatov upoštevajte tudi otrokove želje.

Sledite tem nasvetom in izberite prave copate za vašega otroka, ki mu bodo nudili udobje, varnost in zdravje.

DZS priporoča

Dekliški usnjeni copati, Fly
Fantovski usnjeni copati, Fly
Otroški usnjeni copati, Barefoot