Navadne ali akvarelne barvice? | B2C

Šola

Navadne ali akvarelne barvice?

25. 07. 2023

Navadne ali akvarelne barvice?

Barvice so zelo priljubljene pri otrocih, saj spodbujajo njihovo ustvarjalnost in omogočajo, da na zabaven način izražajo svoje ideje in občutke. Prav tako so odlično orodje za razvoj finih motoričnih spretnosti pri najmlajših.

Poleg navadnih barvic obstajajo tudi druge vrste barvic, kot so barvice za akvarelno slikanje, barvice na osnovi olja in še več, vsaka z lastnimi značilnostmi in uporabnostjo. Danes pa na kratko o razliki med navadnimi in akvarelnimi barvicami.


Navadne barvice

So narejene iz suhega pigmenta, ki je zmešan z vezivom, da se obarva. Navadne barvice so običajno svetlejše in bolj živahne barve kot akvarelne barvice, vendar jih ni mogoče mešati z vodo, ker so vodoodporne. Navadne barvice se običajno uporabljajo za risanje in barvanje na papirju.

Akvarelne barvice

so narejene iz pigmenta, ki je zmešan z vodotopnim vezivom. Ko se akvarelne barvice nanašajo na papir, se lahko z vodo zlahka zmešajo in ustvarijo mehke prehode med barvami. Zaradi tega se akvarelne barvice pogosto uporabljajo v slikarstvu, predvsem za ustvarjanje slik, kjer so potrebni mehki prehodi med barvami. Poleg tega lahko z akvarelnimi barvicami ustvarite učinke, ki jih z navadnimi barvicami ne morete doseči, kot so svetli odtenki, ki se mešajo v vodo.

Če torej iščete barvice za risanje in barvanje na papirju, so navadne barvice odlična izbira. Če pa želite ustvarjati slike s kompleksnimi prehodi med barvami, so boljša izbira akvarelne barvice.

Pisan izbor barvic v DZS:

Barvice

Barvice

Barvice - v setu

Barvice - v setu

Barvice - posamezne

Barvice - posamezne