Resnične pravljice: zakaj je nakup te zbirke knjig neprecenljiv za naše otroke? | B2C

Knjigarna

Resnične pravljice: zakaj je nakup te zbirke knjig neprecenljiv za naše otroke?

08. 04. 2024

Resnične pravljice: zakaj je nakup te zbirke knjig neprecenljiv za naše otroke?

Resnične pravljice so več kot zgolj pripovedi, so zgodbe, ki segajo onkraj meja običajnih pravljic. So potovanje skozi odraščanje, kjer se strah spremeni v pogum in sanje postanejo resničnost.

Vsaka od zgodb v tej seriji je unikatna, vendar jih povezuje enotno sporočilo - upaj si slediti svojim sanjam! Skozi pripovedi vrhunskih slovenskih športnikov, kot so Tina Maze, Goran Dragić, Anže Kopitar in Primož Roglič, otroci spoznavajo resnične življenjske zgodbe športnih junakov, ki so s svojo neomajno voljo, trdim delom in strastjo dosegli izjemne rezultate.

Vsaka pripoved je prepletena z avtobiografskimi elementi glavnega junaka in njegovim iskrenim nagovorom bralcu ter posuta s pravljičnim prahom izvrstnega mladinskega avtorja Primoža Suhodolčana ter kakovostnimi ilustracijami Mateja de Cecca in Gorazda Vahna.

Navdihujoče zgodbe

Poleg prijetne slikovne podobe pravljic, otroke pritegnejo ravno glavni junaki zgodb. Ko spoznavajo življenjske poti teh izjemnih posameznikov, se otroci lahko identificirajo z njihovimi izkušnjami, se učijo iz njihovih napak in se navdihujejo ob njihovih dosežkih. To jim omogoča, da razvijejo svoje talente, sledijo svojim strastem in si prizadevajo za uresničitev svojih lastnih sanj.

Poučna nota

Vsaka zgodba prinaša dragocene lekcije o trdem delu, vztrajanju in neverjetni moči volje, ki so ključni za doseganje ciljev, ne glede na ovire. Otroci se učijo, da je vsaka ovira le priložnost za rast, vsak neuspeh le korak bližje k uspehu, in da je ključ do uresničitve sanj pogum, ki jih žene naprej. Otrokom podajajo dragocene lekcije o življenju, o odgovornosti, o spoštovanju do sebe in drugih ter o pomenu tega, da verjamemo vase. 

Spodbuda k aktivnem življenjskem slogu

Zgodbe o vrhunskih športnikih spodbujajo otroke in odrasle k telesni aktivnosti ter poudarjajo pomen zdravega življenjskega sloga, discipline, sodelovanja in timskega duha.

Prijetne ilustracije, s katerimi zgodbe oživijo

Kvalitetne ilustracije Mateja de Cecca in Gorazda Vahna dodajo še en nivo užitka ob branju, saj pomagajo pri vizualizaciji dogodkov in junakov ter oživijo zgodbe Resničnih pravljic.

Zaradi svoje navdihujoče narave in poučnih sporočil so Resnične pravljice ne le za otroke, temveč tudi za odrasle. So opomnik, da je pot do uspeha pogosto tlakovana s trudom, vztrajnostjo in pogumom ter da je ključ do uresničitve sanj v veri vase in neomajni volji. Zato se prepustite čaru teh zgodb in doživite navdihujočo pot do vrha skozi oči naših vrhunskih športnikov.

Razišči zbirko Resnične pravljice

Ne zamudite priložnosti, da se pridružite Janji na njeni čarobni pustolovščini!
Janja in čudežna roža - nova resnična pravljica

Ne zamudite priložnosti, da se pridružite Janji na njeni čarobni pustolovščini!

Janja in čudežna roža

Primož in Bajk, Neverjetna dirka
Prelistaj me
Goran, Legenda o zmaju
Prelistaj me

Anže, Ledeni kralj
Prelistaj me

Tina and Bear Power
Goran, legenda o zmaju, broširana izdaja
Prelistaj me