PRESKOČI NAVIGACIJO
Veliki atlas sveta

Atlas je doživel kar štiri ponatise in bil prodam v več kot 30.000 izvodih. Avtorji izvirnika, italijanska založba DeAgostini, so skrbno pazili, da bi posamezna območja bralcem predstavili v skladu s številom prebivalstva, ki tam živi. Zato so na primer zemljevidi Zahodne Evrope podrobnejši kot zemljevidi Sibirije. Prenovljena izdaja vsebuje nova krajevna imena, standardiziran latinični zapis zemljepisnih imen in vrisuje meje novih držav; vsebuje tudi satelitske fotografije izbranih območij in prenovljene zemljevide v podrobnejšem formatu.

 

 

Redna cena:

70,52 €

Spletna cena:

25,00 €

Prihranek:

45,52 €
Količina:
Dodaj v košarico
-65%

Predstavitev

Atlas so pripravili sodelavci Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU.

* Inovacijska in veličastna kartografska predstavitev našega planeta

* Pregleden prikaz naravne in politične podobe našega sveta

* Pogled na Zemljo skozi satelitske posnetke in digitalno kartografijo

 

Struktura atlasa: Kartografija: 139 strani z zemljevidi, izdelanimi s pomočjo najsodobnejše digitalne kartografije, v spremenljivih merilih od 1 : 2.500.000 naprej 16 strani o Sloveniji, med katerimi je 9 strani fizičnih zemljevidov in 11 tematskih kart.

 

Dodatki: 8 zemljevidov je razpotegnjenih na tri povezane, v knjigo zložene strani satelitski posnetki, namenjeni posebno izrazitim ozemeljskim dejavnikom, poglabljajo kartografsko sliko in vizualno izpopolnjujejo potovanje k odkrivanju Zemlje zemljevidi o časovnih pasovih in svetovnih morjih obsežen imenski seznam (več kot 60.000 gesel), ki omogočajo lahek dostop do kartografskih informacij.

Podrobnosti

EAN 9788634138870
Datum izdaje 07.12.2005
Število strani 260
Specifikacija 28x38x2,1
Založnik DZS, ZALOŽNIŠTVO IN TRGOVINA, D.D.
ISBN 8634138879

Mnenja uporabnikov

Sorodni nakupi

Napišite svoj komentar
Vaš komentar:* Ocenite artikel:
Čas uporabe izdelka: Bi artikel priporočili?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Pomagajmo drugim...

Mnenja uporabnikov so lahko zelo koristen pripomoček pri odločitvi za nakup posameznega artikla, zato poskušajte biti pri pisanju čim bolj objektivni. Delite z drugimi svojo izkušnjo z artiklom - kaj so njegove prednosti in slabosti?

Vaše mnenje bo pred objavo pregledal urednik DZS. Pridržujemo si pravico, da mnenja, ki so žaljiva oziroma kakor koli neprimerna, ne objavimo.

Vaš komentar bomo pregledali v roku 24 ur.