MasterChef Slovenija: nova knjiga z MasterChef recepti! | B2C

Knjigarna

MasterChef Slovenija: nova knjiga z MasterChef recepti!

29. 04. 2024

MasterChef Slovenija: nova knjiga z MasterChef recepti!

Z navdušenjem predstavljamo kuharsko knjigo »Od osnov do masteršefa« z masterchef recepti, ki razkrivajo skrivnosti, okuse in zgodbe zmagovalca MasterChefa 2021, Bruna Šulmana. V tej knjigi boste odkrili več kot le recepte. Šulmanova zbirka receptov vključuje osnovne kulinarične veščine, njegove najljubše jedi ter drzne in kompleksne masterchef recepte, ki bodo osupnili vaše brbončice.
 

74 RECEPTOV = 74 KULINARIČNIH PUSTOLOVŠČIN

Dobrih sedemdeset receptov v knjigi »Od osnov do Masteršefa« je razdeljeno v tri sklope. V prvem chef Bruno ponuja spoznavanje nujnih osnov, v drugem sklopu predstavi svoje najljubše recepte -  takšne, ki jih rad kuha in jè doma, zadnji sklop pa namenja ambicioznejšim kuharjem, ki osnove dobro obvladajo.

Z Brunom smo se tudi pogovarjali in odgovoril nam je na nekaj aktualnih vprašanj.

Kako ste prišli na idejo za svojo prvo kuharsko knjigo?

Glavni cilj knjige je bil deliti del sebe in predvsem svoje ljubezni do kuhanja z ostalimi. Z izbranimi recepti sem želel pokazati, da zanimive in okusne jedi ne rabijo biti tudi zahtevne za pripravo. Želel sem, da lahko služi kot priročnik za kogarkoli, zato so na začetku zbrani osnovni recepti, h katerim se lahko vedno vrnemo, lahko iz nje vzamemo recepte za vsak dan ali pa za posebne priložnosi iz konca knjige.

Je pisanje kuharske knjige potekalo tako, kot ste si zamišljali? So vas presenetili kakšni izzivi?

Dela je bilo veliko več kot sem si predstavljal, najprej že samega kuhanja, da sem vse recepte prekuhal tolikokrat, da sem bil prepričan, da so navodila dovolj natančna in da bodo uspeli vsakomur. Največ dela pa je bilo ob zaključevanju knjige, ogromno urejanja in dela, saj sem želel, da bi bila knjiga kar se da lepa in uporabna.

Kateri recept v knjigi vam je najljubši? Zakaj?

Težko izberem najljubši recept, saj je precej odvisno od priložnosti, so pa notri vključeni recepti za sladice, kolače, meso in brezmesne jedi, nekatere pripravljene v le nekaj 10 minutah, tiste proti koncu knjige pa za najbolj pogumne oz. ko se želite res izkazati.

Kateri recept v knjigi je za vas najzahtevnejši?

Gotovo je to zadnji recept v knjigi, ki je moja finalna glavna jed iz oddaje Masterchef. V njej je veliko komponent in nekaj tehničnega dela, vendar sem kljub temu prepričan, da jo lahko ob dobrem sledenju navodilom pripravi vsak.

Kaj vas motivira, da se vedno znova izboljšujete in raziskujete nove kuharske tehnike in okuse?

To je predvsem moja iskrena ljubezen do kulinarike – s tem kuhanja in hrane. Rad raziskujem, probavam nove stvari in ustvarjam, to me dela srečnega.

S čim se ukvarjate trenutno? Kje vas lahko srečamo?

Trenutno sem v Parizu, kjer se šolam na kuharski šoli Le Cordon Bleu, tukaj izpopolnjujem svojo znanje, ki bi ga rad prinesel v Slovenijo. Spoznavam delo z novimi sestavinami in francosko kulinariko.

Kateri so vaši naslednji kulinarični cilji?

Rad bi se še čim več naučil in v prihodnosti odprl svojo restavracijo, skozi katero bi se lahko izražal in gostom povedal zgodbo.

Spremljate aktualni MasterChef 2024?

Spremnljam, seveda. Žal mi ne uspe pogledati vseh epizod, saj jih je res veliko, vendar mi je zelo zanimivo. Všeč mi je da je na visokem nivoju in da so letos pripeljali tudi veliko gostov kuharjev.

 

Pridružite se Brunu Šulmanu na njegovi kulinarični dogodivščini in začnite ustvarjati jedi, ki bodo prava poslastica za vaše brbončice ter razvajale vaše najdražje. Naročite svoj izvod že danes in okusite mojstrovino, ki jo prinaša MasterChef Slovenije 2021!

Bruno Šulman: OD OSNOV DO MASTERŠEFA
KNJIGA MESECA: Prva kuharska knjiga zmagovalca MasterChefa 2021

Bruno Šulman: OD OSNOV DO MASTERŠEFA

Od osnov do masteršefa


VEČ O AVTORJU

 

V preteklosti se je Bruno Šulman posvečal različnim področjem življenja. Študiral je psihologijo, ki jo je tudi uspešno zaključil, medtem ko je njegovo srce še vedno gorelo za atletiko. Toda nekega dne se je odločil, da je čas za spremembo. Opustil je atletiko, a ni izgubil strasti do raziskovanja in učenja.

Pred tremi leti je stopil na kulinarično pot, ki ga je popolnoma prevzela. S svojim navdušenjem in talentom je osvojil srca gledalcev in sodnikov v priljubljenem televizijskem šovu MasterChef Slovenija. Po zmagi se je povsem predal svoji strasti do kuhanja, tako zavzeto, da zdaj, le tri leti pozneje v roki drži še svojo prvo kuharsko knjigo.

Verjame v moč radovednosti in raziskovanja, kuhinja pa je njegov prostor, kjer odkriva nove kombinacije okusov. Preizkuša, dodaja, odvzema, preverja – dokler ne najde popolne skladnosti. Uživa v odkrivanju še neodkritih možnosti, vse skupaj pa dobi pravi smisel šele, ko svoja odkritja lahko deli z drugimi. Ko postreže krožnik, za katerega verjame, da mu je uspel, je najlepša nagrada nasmeh in izrazi presenečenja in navdušenja na obrazih gostov. ‘Wow!’– to je nekaj, kar osreči vsakega kuharja in tudi njega. Kuha zato, da se izraža in da svojo ljubezen do kulinarike lahko deli z vsemi. Kuhanje je mnogo več kot prvi vtis. Zanj je način, da pokaže, da se da o hrani razmišljati tudi kot o umetnosti, premišljeni in drzni hkrati

Bruno sanja še o večjih izzivih, o tem, da bo nekoč vodil restavracijo, ki bo svetila s Michelinovo zvezdico.

 

Razišči še ostale kulinarične priročnike

Torte

Torte

24,90 €
Pogače Slovenije - sladke in slane
Od osnov do masteršefa
Štruklji
Slastne in mamljive torte
Ljubezen gre skozi želodec
Okusno 3
Rastlinski nadomestki
Sladice iz Budimpešte